Este berea mai sanatoasa decat laptele? Ce spun studiile

Daca sunteti in cautarea unei justificari pentru a bea bere fara vina, iata una. S-a constatat ca este mai bine sa bei mai multa bere si mai putin lapte, dar cu moderatie. Aici va explicam.

Desi este greu de crezut, in numeroase ocazii de-a lungul istoriei, berea a fost considerata o bautura sanatoasa. Istoricii, de exemplu, dezbat posibilitatea ca stramosii nostri sa recurga la bere, in loc de apa, pentru a recupera energia . In secolul al 18-lea, berea era considerata un fel de suc presat ale carui beneficii nu prea aveau legatura cu ginul teribil si daunator . Si acum baietii de la PETA au venit cu noutati: berea este mai benefica decat laptele.

Un grup de oameni de stiinta de la Scoala Harvard de Sanatate Publica si PETA au indicat ca consumul de bere intareste oasele, previne diabetul de tip 2 si calculii biliari si previne atacurile de cord si loviturile cauzate de cheaguri, testand peste 100 studii.

In schimb, consumul de lactate a demonstrat ca are efecte negative asupra sanatatii , precizand ca consumul de lapte poate provoca obezitate, diabet si cancer . Pe langa aparitiile de acnee, excesul de mucus, flatulenta si alte simptome ale intolerantei la lactoza.

” Alcoolul cu moderatie poate fi benefic , in timp ce nu exista nicio modalitate de a consuma lactate in mod responsabil, deoarece are un impact negativ asupra sanatatii”, a declarat Tracy Reiman, vicepresedinte executiv al PETA.

Consumul de produse lactate a fost legat de probleme grave de sanatate, inclusiv boli de inima, obezitate, diabet si cancer, precum si conditii precum acnee, mucus excesiv si simptome de intoleranta la lactoza, cum ar fi flatulenta. Exista chiar dovezi ca alimentele lactate provoaca osteoporoza – mai degraba decat sa o previna – prin scaderea masei osoase.

Pe de alta parte, sa demonstrat ca berea ajuta la prevenirea oaselor fragile, printre alte beneficii pentru sanatate. Potrivit Harvard Medical School, peste 100 de studii prospective arata ca consumul moderat de alcool poate scadea riscul de atac de cord, atacuri de cord cauzate de cheaguri si moarte din toate cauzele cardiovasculare. In plus, bautul moderat poate ajuta la prevenirea calculilor biliari si a diabetului de tip 2.

Pe langa faptul ca ne daunam sanatatii, consumul zilnic de lactate contribuie la suferinta animalelor la scara masiva . Vitei sunt smulsi frecvent de la mame la mai putin de o zi dupa nastere, provocand amandoi suferinta extrema. Vacile-mama pot fi auzite chemandu-si viteii zile intregi. Viteii masculi sunt limitati in custi de vitel inguste sau furaje sterile, unde sunt ingrasate pentru abator, iar femelele sunt condamnate la aceeasi soarta trista ca si mamele lor.

Printre alte beneficii, s-a ajuns la concluzia ca, consumand bere, riscul de boli de inima este redus cu pana la 42% din cauza polifenolilor, care sunt antioxidanti naturali care previn bolile cardiovasculare. Acest lichid auriu, spumoase (si apreciat) reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi, deoarece, contrar celor considerate bere, are un continut ridicat de apa.

Fiind 93% apa, reduce tensiunea arteriala ridicata. Siliciul gasit in bautura spumoasa ajuta la cresterea densitatii osoase de 3 pana la 5 ori mai mult decat cei care nu o consuma.

Comments are Disabled