Gelato Artizanal Italian – de la Palermo, la tine acasă

Istoria înghețatei italiene artizanale așa cum o știm azi coincide cu apariția unuia dintre cele mai îndrăgite branduri italiene. Antica Gelateria del Corso spune poveștile aromate ale înghețatei italiene încă de la începutul anilor 1900, transformându-se acum într-un simbol al gustului și măiestriei italiene. Vrei să afli istoria înghețatei tale preferată? Citește mai jos!

Parma, Italia – un orășel în plină dezvoltare, cu străzi fermecătoare, case cu arhitectură impresionantă și bucuria tipic italiană. În Piața Garibaldi, din centrul orașului, apare la început de secol o micuță cafenea, condusă de către o familie. Se transformă rapid în punctul de atracție al orașului, locul unde veneai să vezi și să fii văzut, locul în care gustai cea mai bună cafea sau dulciuri de casă. O mică orchestră cânta în fiecare weekend, iar atracția principală a devenit în scurt timp înghețata artizanală. Gelato Antica Gelateria del Corso a fermecat din primul moment datorită texturii și gustului, fiind imposibil de regăsit în altă parte.

Fiecare aromă aducea o simfonie de emoții și senzații, iar secretul a stat mereu în procesul de producție: înghețata a fost amestecată cu pricepere, cu mișcări lente și regulate, cu multă răbdare și constanță. O adevărată artă pe care doar maestrul gelatier, ca un artist, a cunoscut-o și a păstrat-o în laboratorul său. Această metodă unică (și secretă) se folosește chiar și azi în atelierele Antica Gelateria del Corso, pentru a obține textura specială a fiecărei arome de gelato.

Așa se face că ceea ce a început în centrul Parmei ca o mică afacere de cartier a crescut de-a lungul anilor, ajungând un brand cunoscut în întreaga lume pentru calitatea extraordinară a produselor, dar și pentru emoția care vine cu fiecare înghițitură de înghețată.

Din tradiția micuței cafenele palermitane nu a rămas numai procesul de amestecare, ci și atenția la ingrediente. Astfel, Antica Gelateria del Corso folosește doar ingrediente naturale, de origine controlată, de la producători locali certificați. Lapte cremos, fructe proaspete, alune culese cu grijă – toate sunt esențiale pentru gustul unic.

Astăzi, aromele s-au diversificat, apărând și sortimentele potrivite pentru diete speciale sau pentru copii. În fiecare sezon, fanii adevăratului gelato italian pot testa noi arome speciale. Ciocolata neagră, caramelul sărat, vanilia cu ou sau tiramisu sunt arome clasice, completate de peste 10 sortimente de înghețată sau sorbet de fructe. Dacă de abia așteptai noul sezon, află că înghețata Gran Malaga, Oreo sau Crema Crocante Della Nonna vor fi gusturile ce-și pun amprenta pe vară.

Știm că deja ți-e poftă de gelato, dar vestea bună e că nu trebuie să călătorești până în Italia pentru o porție generoasă! Poți găsi Antica Gelateria del Corso în restaurantele din România, dar și în shop-ul online cu produse gourmet italiene, de unde poți comanda pentru un weekend dulce, în familie!

Recente