Cum sa depozitezi corect alimentele in frigider?

Depozitezi fructele in frigider și observi ca dupa doua zile deja s-au stricat? Incerci sa gatești in avans, dar mancarea se altereaza mult mai repede decat ai vrea? Asta pentru ca, probabil, nu depozitezi cum ar trebui alimentele.

Nu e nicio rușine, nimeni nu s-a nascut invațat, așa ca niciodata nu e prea tarziu pentru a invața lucruri noi. Nu demult am sesizat ca durata alimentelor mele difera in funcție de locul in care le depozitez in frigider. Așa ca am cautat informații despre locul potrivit al alimentelor in frigider. Și cum pentru mine au fost informații ajutatoare, am scris și un articol pe blog, pe care il gasiți in arhiva. Acum, insa, am citit ca alimentele au, pe langa un loc destinat in frigider, și un anumit mod de a fi depozitate, pentru a le ajuta sa țina mai mult. Iata ce-am aflat!

Cum depozitezi fructele in frigider

Merele rezista chiar și trei saptamani la frigider daca le depozitezi fara nici un fel de protecție. Da, ai citit bine. Fara hartie, fara plastic sau alte dispozitive pe care le-am mai vazut prin magazine. Poți sa pui in sertarele frigiderului.
Ps: Daca ești in cautarea unui frigider spațios, compartimentat bine, iți recomand frigiderul cu doua uși de la Beko, caci este intr-adevar ideal, avand o groaza de soluții ingenioase pentru nevoile tale. Sau o combina frigorifica pentru și mai mult spațiu, ca cea de aici. La fel și cu avocado. Nu-i trebuie nici un fel de plastic, daca este intreg. Rezista in feul acesta chiar și patru zile, daca vorbim de unul deja copt. Daca, insa vorbim de o jumatate de avocado, atunci ai face bine sa storci puțina zeama de lamaie pe el și sa-l pui in plastic. Chiar și așa, avocado deja taiat rezista doar o zi in frigider.
Bananele rezista și trei zile daca sunt coapte și nu au nevoie de niciun fel de ambalaj. Daca e vorba de una inceputa, ai grija s-o infașori in folie de aluminiu. Așa, va rezista 1-2 zile.
Capșuni, mure, afine, etc. Poți sa le pui in sertarele destinate fructelor și sa le lași descoperite. Așa, vor ține intre 3-5 zile.
Citricile se depoziteaza, de asemenea, fara niciun fel de ambalaj, daca sunt intregi. Rezista chiar și doua saptamani. Insa, daca vorbim de o lamaie inceputa sau o portocala, atunci trebuie pusa in plastic. Rezista in felul acesta doar 2-3 zile.
Strugurii rezista cel mai bine atunci cand sunt depozitați in pungi de plastic. In felul acesta, va veți putea bucura de ei chiar și 2 saptamani.
Pepenele galben rezista atunci cand e intreg in jur de 5 zile și nu are nevoie de ambalare. Daca vorbim, insa, de jumatate de fruct, e musai sa fie invelit in plastic. Specialiștii asigura ca-și va pastra gustul chiar și o saptamana daca este depozitat in felul acesta.
Cum depozitezi legumele in frigider
Roșiile au nevoie de un recipient prin care sa respire. De aceea, trebuie depozitat, intotdeauna, pe rafturile aerisite. Chiar și așa, roșiile vor mai fi bune de consum doar cinci zile.
Ardeii grași. Ei bine, ei au nevoie sa fie inveliți in plastic ca sa reziste. Durata lor de viața este de o saptamana, daca sunt depozitați intocmai in frigider. Sunt destul de rezistenți, fiind comestibili pana la 3 saptamani, dupa ce au fost depozitați in frigider. Trebuie, insa, sa fie puși in frigider intr-o folie de plastic.
Varza alba. Asemenea morcovilor, varza trebuie depozitata cu o folie de plastic. Și ea rezista destul de mult. Cam vreo doua saptamani. O sa va bucurați sa aflați ca usturoiul rezista chiar și 2 luni daca este depozitat intr-o parte a frigiderului mai intunecata și daca nu este invelit deloc.
Ciupercile au nevoie de o plasa de hartie pentru a fi depozitate in siguranța. Chiar și așa, ele rezista doar 3 zile. O ceapa intreaga rezista intre 1-2 luni, daca nu este invelita in nimic. Una taiata rezista doar 3-4 zile și atunci doar daca este invelita in plastic.
Cartofii rezista și ei intre 1-2 luni, daca sunt puși in pungi de plastic și depozitați la intuneric. Așa trebuie depozitat patrunjelul 
Cum depozitezi ierburile
Cu radacinile in apa și frunzele acoperite cu plastic. In felul acesta, il conservi verde in jur de o saptamana. Pur și simplu invelit in plastic. Ar trebui sa fie bun chiar și dupa doua saptamani.
Patrunjel. Asemenea busuiocului, are nevoie de apa. Așa ca pune-i radacinile intr-un borcan, iar frunzele acopera-le cu plastic. Rezista așa o saptamana. La fel și cu leușteanul și mararul.