Lămâile congelate sunt grozave pentru organism!

Aflați de ce ar trebui să încercați să le păstrați în congelator!

Unele obiceiuri de viață există de foarte mult timp și totuși nu suntem conștienți de ele, de utilitatea lor.

Congelarea lămâilor este cu siguranță una dintre ele. Probabil că nu ați încercat niciodată să congelați lămâile pe care le-ați cumpărat proaspăt regulat din orice supermarket. 

Dar asta ar trebui să se schimbe si cu siguranță  vă vom explica de ce! 

Continuă să citești și vei învăța tot ce trebuie să știi despre lamaile congelate.

Lămâile sunt uimitoare

Nu este de mirare că lămâile sunt unul dintre cele mai populare fructe din întreaga lume si care se consuma in cantitate foarte mari la nivel mondial.

Adăugarea câtorva picături de suc de lămâie face ca mâncarea să aibă un gust mai proaspăt și creează un profil de aromă mult mai interesant. 

Inutil să spunem că sucul de lămâie este, de asemenea, foarte popular ca băutură atunci când este combinat cu alte sucuri sau băuturi alcoolice. 

Și apoi există, de asemenea, plăcintă cu lamaie, delicii delicioase care combină dulceața cu aciditatea răcoritoare a acestui minunat citric. 

Ești și fan al lămâilor? Aflați de ce înghețarea lor este o idee grozavă pentru organism.

Congelarea lămâilor

V-ați întrebat vreodată dacă ar trebui să înghețați/congelati lămâile? afla de ce congelarea lămâilor este o idee minunată!

Lămâile nu sunt de obicei consumate ca si gustare, deoarece sunt destul de acre și aspre la gust. 

Congelarea le face mult mai potrivite pentru diferite gustări, deoarece temperaturile reci reduc din aciditatea acestor fructe considerabil. 

După cum probabil știți deja, lămâile sunt foarte sănătoase și oferă o mulțime de beneficii medicale, deoarece Vitman C pe care le conțin stimulează sistemul imunitar și vă ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor.

De asemenea, conțin substanțe care ajută la prevenirea cancerului, reglează tensiunea arterială și sunt considerate chiar utile pentru sănătatea mintală, deoarece ajută la stres și depresie.

Coaja de lămâie

Motivul pentru care lămâile înghețate au un gust diferit față de lămâile stocate la temperatura camerei este nivelul acidității din ele.

Congelarea lămâilor reduce această aciditate, motiv pentru care au un gust semnificativ mai puțin acru, mai usor de consumat pentru cei carora nu le place acreala.

Aciditatea se va întoarce numai atunci când fructul se dezgheță bine de tot. Vă rugăm să rețineți că coaja de lămâie conține de 5 până la 10 ori  mai multe vitamine decât sucul de lamiae care se consuma deobicei, motiv pentru care ar trebui să o folosiți cu siguranță și nu doar să o aruncați.

Coaja înghețată are un gust uimitor, asigurați-vă că spălați lămâia corect înainte de a o păstra la congelator!

Coaja de lămâie adaugă un gust răcoritor unic mâncării și băuturilor. Presărați o parte din aceasta pe salate, înghețată sau chiar spaghete și bucurați-vă de aromă. 

Asigurați-vă că lămâia este complet înghețată înainte de a o aplica pe mâncare, deoarece coaja înghețată are un gust mult mai bun decât cea normală. 

Din ce în ce mai multe familii folosesc acest fruct la gătit, așa că nu ratați și încercați-l singur!